Ingrediente pentru prajitura negresa:
500 g zahar tos
1/2 pahar lapte (6 linguri)
3 linguri cacao
1 pachet unt sau margarina
5 oua
200 g faina
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
optional: nuci, stafide
Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt
1. Se amesteca praful de copt in faina.
2. Se pun la fiert 350 g de zahar, laptele, 3 linguri de cacao. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca in compozitia de prajitura untul si galbenusurile.
3. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.
4. Compozitia de prajitura Negresa se amesteca in albusurile batute spuma, deodata cu faina si nucile sau stafidele. Amestecarea se face usor, cu telul, pentru a pastra spumoasa compozitia.
5. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si se da la cuptor.
Prajitura Negresa poate fi glazurata cu ciocolata. Pentru a prepara glazura prajiturii se pune apa la fiert intr-un ibricel, impreuna cu zaharul, amestecand pentru ca zaharul se dizolve complet. Trebuie sa avem pe aragaz un castronel cu apa clocotita, tinut pe foc. Cand zaharul este dizolvat, adaugam untul si ciocolata in ibricelul in care fierbe apa cu zahar, apoi luam ibricul de pe foc si il punem in castronul cu apa care clocoteste si il tinem la bain-marie (altfel glazura se prinde). Continuam sa amestecam repede, pana cand ciocolata este complet topita si integrata in glazura. Se toarna glazura de ciocolata fierbinte peste prajitura Negresa. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate taia.
Parteneri : www.reklama360.ro
Comments
0 Response to 'Prajitura Negresa'
Trimiteți un comentariu