1

Ingrediente clatita pufoasa:

4 oua foarte proaspete
1 lingura faina buna
5 linguri de lapte caldut amestecat cu o lingura de apa
1 vf de cutit de praf de copt
putina sare
vanilie
gem sau marmelada pentru umplut




Modul de preparare a retetei:
Se despart cu atentie albusurile de galbenusuri. Albusurile se tin la rece.
Se bat spuma galbenusurile cu lapte, sare si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga albusurile batute spuma tare in ultimul moment. Se topeste in tigaie putin unt, se toarna deasupra compozitia si se acopera cu un capac incalzit din vreme. Focul trebuie sa fie moale. Se coace clatita numai pe o parte 10 min, pana ce s-a inchegat deasupra, iar dedesupt este galben-aurie.
Fara a se scoate din tigaie, se unge cu gem sau cu marmelada buna, sau cu un pireu de mere(bine scazut, cu zahar si aromat). Cu ajutorul unui cutit mai lat, se indoaie clatita ca o omleta umpluta. Se trece pe o farfurie intinsa si se cerne pe deasupra zahar.

Parteneri : www.reklama360.ro

Comments

0 Response to 'Clatite pufoase'

Trimiteți un comentariu