100 g nuca de cocos (razatura de cocos)
100 ml lapte condensat
5g zahar vanilat
zahar pudra
Prepararea retetei:
Preparam laptele condensat sau dizolvam lapte praf in lapte pasteurizat, amestecand cu un mixer, pana la consistenta dorita. Dizolvam zaharul vanilat in lapte.
Razatura de nuca de cocos se pune intr-un castronel. Se adauga laptele condensat, amestecand. Nu se adauga tot laptele dintr-o data, se toarna treptat si numai cat este necesar pentru a obtine un amestec foarte consistent, care se poate modela. Se gusta de zahar, daca mai este necesar adaugam zahar pudra.
Se lasa amestecul de bomboane cu cocos cateva minute la rece, apoi ne pudram mainile cu zahar praf, luam 1/2 - 1 lingurita din amestec si formam intre palme bomboanele.
La sfarsit presaram pe o folie de polietilena razatura de cocos si tavalim bomboanele, astfel incat sa fie acoperite de nuca rasa.
Bomboanele cu nuca de cocos sunt foarte apropiate ca gust de bomboanele Raffaello. Daca preferati puteti pune in centrul bomboanelor o jumatate de migdala, vor fi chiar ca celebrele Raffaello.
http://retete-ok.blogspot.com/2009/06/bomboane-cocos-rafaelo.html?showComment=1245918118504#c3086322336564432273'> 25 iunie 2009 la 01:21
Eu folosesc lapte praf dar adaug si un pachet intreg de unt si nu folosesc mixerul.
http://retete-ok.blogspot.com/2009/06/bomboane-cocos-rafaelo.html?showComment=1245918382457#c6134534908516829063'> 25 iunie 2009 la 01:26
Iese mai cremos daca folosesti mixerul