1

Ingrediente pentru lapte de pasare:

1 litru lapte
8 oua
1 cana de zahar (350 g)
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura esenta de rom
1 varf de lingurita sare



Prepararea retetei:

Se pune laptele pe foc, sa se incalzeasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se toarna cate putin din laptele fierbinte peste galbenusurile frecate cu zahar, amestecand continuu cu mixerul. Compozitia se pune pe foc. Se amesteca, folosind o paleta si insistand la fundul oalei, pentru a nu se prinde. Compozitia de lapte de pasare se tine pe foc pana cand se ingroasa ca o smantana iar spuma de la suprafata dispare. Se ia apoi de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Albusurile de ou se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul ramas, 1 praf de sare si 1 pliculet de zahar vanilat. Se pune o cratita cu apa la fiert; cand fierbe apa, se ia cu o lingurita din albusul batut spuma si se scufunda in apa. Se formeaza astfel mici galuste care se fierb cate 1 - 2 minute pe fiecare parte. Se scot apoi cu lingura de spuma si se scurg de apa.
Laptele de pasare se serveste punand in farfurioare crema si deasupra acesteia galustele de albus. Pentru un aranjament de efect se presara cu zahar caramelizat: se pun la topit cateva linguri de zahar. Cand devine auriu (nu se lasa prea mult pentru ca devine amarui) se ia cu grija de pe foc si se toarna pe o placa de marmura sau pe o tava emailata, rece. Se lasa sa se raceasca, se rupe caramelul in bucatele, cat mai estetic, si se aranjeaza in farfurioarele cu lapte de pasare.

Parteneri : www.reklama360.ro

Comments

0 Response to 'Lapte de pasare'

Trimiteți un comentariu